همان‌طور که می‌دانید برند سامسونگ یکی از بزرگ‌ترین و قدرتمندترین شرکت‌ها در حوزه ساخت گوشی‌های هوشمند همراه است که شانه‌به‌شانه برند آمریکایی اپل زده و به‌خوبی توانسته با این برند لوکس رقابت کند. گوشی‌های هوشمند سامسونگ در سری‌های مختلف و متنوعی به بازار عرضه می‌شوند که برای اهداف خاص و کاربری‌های مختلف طراحی و تولید شده‌اند. در این مقاله ما قصد معرفی و مقایسه ۲ محصول از سری A این برند را داریم، سامسونگ گلکسی A52 و سامسونگ گلکسی A53. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا به مقایسه گوشی A53 با A52 بپردازیم.

نگاهی گذرا به مقایسه گوشی A52 با A53

در ابتدا برای درک بهتر و مقایسه سریع‌تر مقایسه گوشی A53 با A52، بهتر است نگاهی گذرا در قالب یک جدول به مشخصات فنی این ۲ گوشی هوشمند که از سری گوشی‌های میان‌رده سامسونگ هستند، بیندازیم.

گوشی
سامسونگ گلکسی A52
سامسونگ گلکسی A53
صفحه‌نمایش
۶.۵ اینچ با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل
فناوری Super AMOLED

۶.۵ اینچ با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل
فناوری Super AMOLED
سیستم‌عامل (OS)
اندروید ۱۱, One UI 3.1
اندروید ۱۲, One UI 4.1
پردازنده
Qualcomm SM7225 Snapdragon 750G 5G
Exynos 1280 (5 nm)
دوربین
دوربین اصلی ۴گانه
۶۴ مگاپیکسل (لنز واید ۲۶ میلی‌متری، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر)
۱۲ مگاپیکسل (لنز اولتراواید با پوشش ۱۲۳ درجه، f/2.2)
۵ مگاپیکسل (لنز ماکرو، f/2.4)
۵ مگاپیکسل (دوربین تشخیص عمق، f/2.2)
دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسل
لنز واید ۲۶ میلی‌متری
دوربین اصلی ۴گانه
۶۴ مگاپیکسل (لنز واید، 1/1.7 اینچ سایز سنسور، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزش‌گیر اپتیکال تصویر، f/1.8)
۱۲ مگاپیکسل (لنز اولتراواید، f/2.2)
۵ مگاپیکسل (لنز ماکرو، f/2.4)
۵ مگاپیکسل (سنسور تشخیص عمق تصویر، f/2.4)
دوربین سلفی
۳۲ مگاپیکسل (لنز واید، f/2.2)
باتری و شارژدهی
۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت از نوع لیتیوم پلیمری
شارژ سریع ۲۵ وات
۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت از نوع لیتیوم پلیمری
شارژ سریع ۲۵ وات

طراحی و ساخت

اولین جنبه از مقایسه گوشی A53 با A52 مربوط به طراحی و ساخت این ۲ گوشی است. همان‌طور که از نام و مدل ۲ گوشی مشخص است، سامسونگ گلکسی A53 یک سال بعد از سامسونگ گلکسی A52 یعنی در ۱۷ مارس سال ۲۰۲۱ میلادی رونمایی شده و به بازار عرضه شد. به‌واسطه همین ۱ سال فاصله، سامسونگ A53 از نسخه اندروید بالاتری نسبت به سامسونگ A52 بهره می‌برد. گوشی سامسونگ A53 به اندروید ۱۲ با رابط کاربری One UI 4.1 مجهز شده است، در حالی که سامسونگ A52 از اندروید ۱۱ و رابط کاربری One UI 3.1 بهره می‌برد.

طراحی و ساخت

هر دو گوشی از یک صفحه‌نمایش ۶.۵ اینچی بسیار زیبا با رزولوشنی خیره‌کننده بهره می‌برند که مختص برند سامسونگ است. صفحه‌نمایش‌هایی که سامسونگ با فناوری سوپر امولد طراحی و روی گوشی‌های خود سوار می‌کند، تصاویر را بسیار درخشان، شفاف و عمیق نمایش داده و دل هر کاربری را در همان چند ثانیه اول کار با گوشی، به دست می‌آورد. هر دو گوشی با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسلی که دارند، شما را از تماشای تصاویر و ویدیوهای جذاب سیراب خواهند کرد. تنها تفاوت جزئی در تراکم پیکسلی این دو گوشی است، جایی که گوشی A53 دارای تراکم پیکسلی ۴۰۵ پیکسل در هر اینچ بوده و گوشی A52 دارای تراکم پیکسلی ۴۰۷ پیکسل در هر اینچ است.

هر دو گوشی بسیار خوش‌دست بوده و با تکنولوژی ساخت یکپارچه‌ای که دارند، حس خوبی را به کاربر منتقل می‌کنند. دوربین سلفی در هر دو گوشی در قالب یک نقطه کوچک در قسمت بالا و میانی صفحه‌نمایش جا خوش کرده و طراحی پنل دوربین‌های پشتی نیز در این ۲ گوشی بسیار شبیه به هم است.

در مقایسه گوشی A52 با A53 باید گفت که هر دو گوشی دارای وزن کمی بوده و حدوداً ۱۸۹ گرم وزن دارند که عدد ایده‌آلی به نظر می‌رسد. هر دو گوشی از فناوری نسل پنجم اینترنت همراه یعنی 5G پشتیبانی کرده و قابلیت نصب و فعال بودن ۲ سیم‌کارت به‌صورت هم‌زمان را دارند. سنسورهای به‌کاررفته در هر دو گوشی تقریباً تکمیل بوده و هر ۲ گوشی به سنسورهای اثر انگشت (زیر صفحه‌نمایش و به‌صورت optical)، شتاب سنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی و قطب‌نما مجهز شده‌اند.

جنس بدنه هر دو گوشی یکسان و از پلاستیک فشرده باکیفیت و شیشه است. جاگیری کلیدهای فیزیکی هوم و ولوم‌های صدا نیز دقیقاً یکسان است. در نگاه اول می‌توان گفت هیچ تفاوتی در ظاهر این ۲ گوشی نظر بیننده را جلب نمی‌کند. هر دو گوشی دارای تأییدیه IP67 که نشان‌دهنده مقاومت در برابر نفوذ آب و گردوغبار است را دارند.

صفحه‌نمایش

در قسمت صفحه‌نمایش این دو گوشی بسیار به یکدیگر شبیه بوده و هر دو از یک پنل سوپر امولد بهره می‌برند که دارای حاشیه‌های باریک و زیبایی است. رزولوشن صفحه‌نمایش در مقایسه گوشی a53 با a52 ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل است که برای یک گوشی میان‌رده، رزولوشن قابل‌قبول و بسیار باکیفیت محسوب می‌شود. در مقام مقایسه گوشی A53 با A52، این دو گوشی در زمینه صفحه‌نمایش تفاوتی با یکدیگر ندارند.

صفحه‌نمایش

صفحه‌نمایش هر دو گوشی با فناوری کورنینگ گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شود. هر دو گوشی نرخ نوسازی تصویر ۱۲۰ هرتز داشته و با حداکثر روشنایی ۸۰۰ نیت، عملکردی یکسانی را از خود به نمایش می‌گذارند. با صرف‌نظر کردن از برتری تنها ۲ پیکسل در هر اینچ در زمینه تراکم پیکسلی، هر دو صفحه‌نمایش عملکردی مشابهی داشته و برتری خاصی نسبت به یکدیگر ندارند.

دوربین

در بحث دوربین نیز هر دو گوشی عملکرد یکسانی از خود ارائه می‌دهند. علت این عملکرد یکسان، مجهز شدن به دوربین‌هایی یکسان است. در پنل پشتی این ۲ گوشی شاهد یک آرایش ۴ تایی از لنزهای مختلفی هستیم که هرکدام ویژگی‌ها و مشخصات فنی مختلفی دارند. تنظیمات دوربین گوشی a53 با a52 هم تقریباً یکسان است.

این ۴ لنز مجزا به ترتیب دارای ویژگی‌های فنی زیر هستند:

  • ۶۴ مگاپیکسل - f/1.8, 26mm (wide), 1/1.7, PDAF, OIS
  • ۱۲ مگاپیکسل - f/2.2, 123 (ultrawide) 
  • ۵ مگاپیکسل - f/2.4, (macro)
  • ۵ مگاپیکسل - f/2.4, (depth)
  • فلش LED، پانوراما، تصویربرداری HDR
  • فیلم‌برداری با کیفیت 4K با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه، رزولوشن ۱۰۸۰، ژیروسکوپ، EIS

لنز دوربین سلفی در بالای صفحه و قسمت میانی آن جای گرفته است. این تک لنز ۳۲ مگاپیکسلی به ویژگی‌های f/2.2، 26mm (wide)، 1/2.8 و 0.8µm مجهز شده و قابلیت عکاسی HDR را نیز دارا است. فیلم‌برداری با کیفیت 4K و با نرخ نوسازی تصویر ۳۰ فریم از دیگر امکانات این لنز باکیفیت است.

پردازنده

جنبه بعدی در مقایسه گوشی A52 با A53 مربوط به بعد پردازنده این ۲ گوشی است. پردازنده در قیمت گوشی a52 و a53 تفاوت‌هایی ایجاد کرده است. گوشی سامسونگ گلکسی A52 به تراشه کوالکام SM7225 اسنپدراگون 750G 5G با فناوری ۸ نانومتری و ۸ هسته‌ای مجهز شده است. ۲ هسته ۲.۲ گیگاهرتزی Kryo 570 و ۶ تراشه ۱.۸ گیگاهرتزی Kryo 570 تشکیل‌دهنده این پردازنده قدرتمند هستند. این پردازنده در ترکیب با پردازنده گرافیکی Adreno 619، قلب تپنده گوشی A52 سامسونگ را شکل می‌دهند.

در سمت مقابل اما گوشی سامسونگ گلکسی A53 به تراشه اختصاصی و قدرتمند Exynos 1280 مجهز شده است که از فناوری ۵ نانومتری بهره می‌برد. ۲ هسته ۲.۴ گیگاهرتزی Cortex-A78 به همراه ۶ هسته ۲.۰ گیگاهرتزی Cortex-A55، مجموعه ۸ هسته این چیپست قدرتمند را تشکیل می‌دهند. این تراشه اختصاصی به همراه پردازنده گرافیکی اختصاصی سامسونگ یعنی Mali-G68، گوشی A53 را تبدیل به یکی از قوی‌ترین گوشی‌های میان‌رده سامسونگ کرده است.

گوشی A53 با هماهنگی بهتری که میان CPU و GPU این گوشی برقرار است، در زمینه مالتی‌تسکینگ (اجرای هم‌زمان چند برنامه و سرعت سوئیچ کردن میان برنامه‌ها) بسیار بهتر از رقیب خود عمل کرده و دارای عملکرد روانی است؛ اما اگر گیمر هستید، تراشه اسنپ‌دراگون بیشتر به کار شما خواهد آمد. در این بخش انتخاب بین ۲ گوشی به سلیقه کاربران و اولویت‌های مدنظر آن‌ها بستگی خواهد داشت. مقایسه گوشی A53 با A52 در زمینه پردازنده، بیشتر برعهده کاربران است.

سیستم‌عامل

زمینه تخصصی بعدی در مقایسه گوشی A53 با A52 مربوط به سیستم‌عامل آن‌ها است. در زمینه سیستم‌عامل گوشی سامسونگ A53 برتری قابلی تشخیصی نسبت به سامسونگ A52 دارد. گوشی A53 سامسونگ در تاریخ ۱۷ مارس ۲۰۲۲ و دقیقاً یک سال پس از رونمایی از سامسونگ A52 روانه بازار شده است. گوشی A53 با اندروید ۱۲ و رابط کاربری One UI 4.1 یک نسخه از گوشی A52 با اندروید ۱۱ و رابط کاربری One UI 3.1 بالاتر است. البته گوشی A52 نیز با یک آپدیت قابل ارتقاء به اندرید ۱۲ است.

باتری

مبحث باتری و میزان شارژدهی یکی از مهم‌ترین فاکتورهای کاربران در زمان خریداری گوشی هوشمند است. در مورد مقایسه گوشی A53 با A52 نیز این قضیه پابرجا است. تا به اینجا هر ۲ گوشی تقریباً مشخصات یکسانی داشته‌اند: اما گوشی A53 که به تراشه ۵ نانومتری اگزینوس مجهز شده است، از یک باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی برخوردار است که از باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی A52 اندکی بزرگ‌تر است. همچنین تراشه ۵ نانومتری اگزینوس مصرف باتری کمتری نسبت به رقیب اسنپدراگونی خود دارد. در زمینه شارژدهی باتری گوشی A53 عملکرد بهتری نسبت به رقیب خود نشان می‌دهد. البته هردو از قابلیت شارژ سریع ۲۵ واتی (۵۰ درصد در ۳۰ دقیقه) برخوردار هستند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی در معرفی و مقایسه دو گوشی از سری A گوشی‌های هوشمند سامسونگ یعنی مقایسه گوشی A53 با A52 داشتیم. این ۲ گوشی هردو جزو گوشی‌های میان‌رده سامسونگ هستند و تقریباً در تمام زمینه‌های فنی اعم از صفحه‌نمایش تا دوربین و شارژدهی، یا یکسان بوده یا عملکرد پایاپایی دارند. اگر مشکل‌پسند هستید، گوشی A53 اندکی نسبت به گوشی A52 بالاتر و به‌روزتر است اما در مقام مقایسه گوشی A52 با A53 و ارزش خرید نسبت به قیمت، هردوی آن‌ها ارزش خرید یکسانی دارند.