بازار مقایسه این روزها بین گوشی‌های متنوعی که توسط برندهای مختلف روانه بازار می‌شوند، حسابی گرم است. در هر گوشه و کناری طرفداران در حال مقایسه گوشی‌های خود بوده و هر شخصی سعی در اثبات برتری گوشی خود دارد. در این مقاله می‌خواهیم به مقایسه گوشی a53 با a51 بپردازیم. دو گوشی از یک خانواده محبوب و حالا دیگر پرجمعیت برند سامسونگ که در چند سال اخیر بازار هدف گوشی‌های میان‌رده را به تسخیر خود درآورده‌اند. اگر شما هم علاقه به مقایسه گوشی a53 با a51 داشته و قصد انتخاب بین یکی از این دو گوشی را دارید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

نگاهی گذرا به مقایسه گوشی A53 باA51 

با یک مقایسه کلی در قالب یک جدول، کار انتخاب بین این دو گوشی تا حد زیادی راحت‌تر می‌شود. در این جدول مشخصه‌هایی در معرض مقایسه قرار گرفته‌اند که در نزد سازندگان و خریداران، از اهمیت و اولویت بالاتری برخوردار هستند. جدول مقایسه گوشی a53 با a51 به شرح زیر است.

مدل گوشی
سامسونگ گلکسی A51
سامسونگ گلکسی A53
صفحه‌نمایش
۶.۵ اینچ با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل
فناوری Super AMOLED لمسی خازنی – ۱۶ میلیون رنگ
۶.۵ اینچ با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل
فناوری Super AMOLED
سیستم‌عامل (OS)
اندروید ۱۰, One UI 2.5
اندروید ۱۲, One UI 4.1
پردازنده
Exynos 9611
Exynos 1280
دوربین
دوربین اصلی ۴گانه
۴۸ مگاپیکسل
۱۲ مگاپیکسل
۵ مگاپیکسل
۵ مگاپیکسل
دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسل
دوربین اصلی ۴گانه
۶۴ مگاپیکسل
۱۲ مگاپیکسل
۵ مگاپیکسل
۵ مگاپیکسل
دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسل
باتری و شارژدهی
۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت از نوع لیتیوم پلیمری
شارژ سریع ۱۵ واتی
۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت از نوع لیتیوم پلیمری
شارژ سریع ۲۵ واتی

طراحی و ساخت

گوشی‌های میان‌رده سامسونگ همگی از یک اصل ثابت طراحی پیروی می‌کنند. در مقایسه گوشی a53 با a51 باید گفت که هر دو گوشی طراحی یکپارچه‌ای دارند که اجازه تعویض قطعاتی مانند باتری را به کاربر نمی‌دهد. قاب پشتی هر دو گوشی از جنس پلاستیک فشرده مرغوب بوده و با طراحی ماتی که دارد اثر انگشت را به خود جذب نمی‌کند. پنل جلویی که بیشترین تأثیر را در زیبایی گوشی‌ها دارد از جنس شیشه شفاف و براق طراحی شده است. این طراحی در چند سال گذشته توانسته نظر کاربران را به خود جلب کرده و طرفداران بسیاری پیدا کند. هر دو گوشی بسیار خوش‌دست بوده و از نظر ظاهری تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

جایگیری دکمه‌های فیزیک پاور و ولوم‌ها و همچنین طراحی پنل پشتی و جایگیری لنز دوربین سلفی در هر دو گوشی یکسان است. ابعاد گوشی A51 اندکی ظریف‌تر بوده و باریک‌تر از گوشی A53 است. همچنین گوشی A51 با وزن ۱۷۲ گرمی خود، در حدود ۱۷ گرم از گوشی A53 سبک‌وزن‌تر است. در مقایسه گوشی a51 با سامسونگ a53 از نظر طراحی باید گفت که هر دو گوشی کیفیت ساخت بالایی دارند. با این تفاوت که گوشی A53 ضدآب بوده و توانسته تأییدیه IP67 را به دست بیاورد. گوشی A53 در برابر فشار نفوذ آب تا عمق ۱ متری و به مدت ۳۰ دقیقه مقاوم است.

سیستم‌عامل غالب بر گوشی‌های سامسونگ سال‌ها است که سیستم‌عامل محبوب و اوپن‌سورس اندروید بوده و این سیستم‌عامل، در سال‌های اخیر به تکامل خوبی رسیده است. اندروید ۱۲ به‌کار گرفته‌شده در گوشی A53 ظاهر بسیار مدرن و شکیلی دارد. رابط کاربری One UI نسخه ۴.۱ نیز باعث شده است تا این گوشی با بالاترین سرعت ممکن عملیات و فرامین کاربران را اجرا کند. سیستم‌عامل گوشی A51 نیز نسخه ۱۰ و نسبتاً قدیمی اندروید است که با رابط کاربری قدیمی One UI نسخه ۲.۵ آمیخته شده است. قدیمی بودن نسخه اندروید گوشی سامسونگ A51 به دلیل عرضه این گوشی در سال ۲۰۱۹ میلادی است.

صفحه‌نمایش گوشی A51 سامسونگ با فناوری نسبتاً قدیمی Super AMOLED لمسی خازنی – ۱۶ میلیون رنگ طراحی شده و با سایز ۶.۵ اینچی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. صفحه‌نمایش گوشی A53 نیز از نوع SUPER AMOLED بوده و سایز مشابه ۶.۵ اینچ را برای کاربران فراهم می‌کند.

گوشی سامسونگ A51 به دلیل عرضه در سال ۲۰۱۹ میلادی، از آخرین نسل اینترنت همراه یعنی نسخه 5G پشتیبانی نمی‌کند؛‌ اما این تکنولوژی در گوشی A53 در اختیار کاربران قرار داده شده است. سنسورهای به کارگرفته شده در هر دو گوشی تقریباً کامل بوده و نیازهای یک کاربر در سال ۲۰۲۲ میلادی را به‌خوبی پاسخگو است. سنسورهای حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ و قطب‌نما در هردو گوشی وجود دارد. گوشی A51 به سنسور مجاورتی نیز مجهز شده است.

صفحه‌نمایش 

صفحه‌نمایش موضوع بسیار مهمی است که هر کاربری برای خرید گوشی جدید خود، کیفیت، فناوری ساخت و سایز آن را به‌عنوان یکی از ملاک‌های اصلی انتخاب خود قرار می‌دهد. در مقایسه گوشی a53 با a51 باید گفت که هر دو گوشی یک صفحه‌نمایش با سایز ۶.۵ اینچ را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. صفحه‌نمایش گوشی A53 از نوع SUPER AMOLED با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل است. تراکم پیکسلی این صفحه‌نمایش حدوداً ۴۰۵ پیکسل در هر اینچ بوده و نسبت صفحه‌نمایش به بدنه گوشی در حدود ۸۵.۴ درصد است. صفحه‌نمایش این گوشی با نسخه ۵ کورنینگ گوریلا گلس در برابر ضربه و خراش محافظت می‌شود.

در سمت مقابل گوشی A51 قرار دارد که صفحه‌نمایش لمسی خازنی ۲۶میلیون رنگی آن از نوع SUPER AMOLED بوده و در رزولوشن و تراکم پیکسلی تفاوتی با صفحه‌نمایش گوشی A53 ندارد. نسبت بدنه به صفحه‌نمایش در حدود ۸۷.۴ درصد بوده و از کورنینگ گوریلا گلس ۳ برای محافظت از آن استفاده شده است. در قسمت صفحه‌نمایش، گوشی A53 برتری قابل ملاحظه‌ای بر گوشی A51 دارد.

دوربین

دوربین

دوربین گوشی هوشمند یکی از مهم‌ترین ابزارها و ملاک‌ها در حین انتخاب است. دوربین A51 در برابر دوربین قدرتمند A53 تقریباً حرفی برای گفتن نخواهد داشت و در این زمینه قافیه را به برادر کوچک‌تر خود باخته است. لنزهای به‌کاررفته در آرایش ۴گانه دوربین اصلی گوشی A53 دارای مشخصات زیر هستند:

  • ۶۴ مگاپیکسل (لنز واید، 1/1.7 اینچ سایز سنسور، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزش‌گیر اپتیکال تصویر، f/1.8)
  • ۱۲ مگاپیکسل (لنز اولتراواید، f/2.2)
  • ۵ مگاپیکسل (لنز ماکرو، f/2.4)
  • ۵ مگاپیکسل (سنسور تشخیص عمق تصویر، f/2.4)

مشخصات لنزهای ۴گانه دوربین گوشی A51 به شرح زیر است:

  • ۴۸ مگاپیکسل (0.8 میکرومتر سایز پیکسل، 1/2.0 اینچ سایز سنسور، لنز واید ۲۶ میلی‌متری، f/2.0، فوکوس خودکار با تشخیص فاز)
  • ۱۲ مگاپیکسل (لنز ۱۳ میلی‌متری فوق‌عریض، 1.12 میکرومتر سایز پیکسل، f/2.2)
  • ۵ مگاپیکسل (لنز ۴۰ میلی‌متری تله‌فتو، f/2.4، دوربین مخصوص ماکرو)
  • ۵ مگاپیکسل (1.12 میکرومتر سایز پیکسل، 1/5.0اینچ سایز سنسور، f/2.2، سنسور تشخیص عمق تصویر)

هردو گوشی از امکانات به‌روزی مانند فلش LED، پانوراما، HDR، فیلم‌برداری با کیفیت 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، فیلم‌برداری با کیفیت اچ‌دی با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه و لرزش‌گیر الکترونیکی تصویر بهره می‌برد. همچنین دوربین سلفی در هردو گوشی به لنز یکسانی مجهز شده است:

  • ۳۲ مگاپیکسل (0.8 میکرومتر سایز پیکسل، 1/2.8 اینچ سایز سنسور، لنز واید ۲۶ میلی‌متری، f/2.2)

دوربین گوشی A53 عملکرد بهتر و قابل‌قبول‌تری در عکاسی و فیلم‌برداری از خود ارائه می‌دهد.

پردازنده

پردازنده یکی دیگر از جنبه‌های مهمی است که در مقایسه گوشی a53 با a51 باید به آن بپردازیم. پردازنده قلب تپنده هر گوشی بوده و بدون شک، مهم‌ترین قطعه تشکیل‌دهنده در بین عناصر مختلف است. پردازنده گوشی A53 سامسونگ Exynos 1280 است که پردازنده اختصاصی شرکت سامسونگ است. بهره بردن از این پردازنده اختصاصی، یکپارچگی بیشتری به گوشی‌های سامسونگ داده و منجر به ارائه عملکرد روان‌تری در گوشی‌های این برند می‌شود.

پردازنده

این تراشه از معماری ساخت ۵ نانومتری بهره می‌برد و ۸ هسته آن از ۲ هسته ۲.۴ گیگاهرتزی Cortex-A78 و ۶ هسته ۲.۰ گیگاهرتزی Cortex-A55 تشکیل می‌شود. در سمت مقابل اما تراشه Exynos 9611 قرار گرفته است که معماری ساخت قدیمی ۱۰ نانومتری دارد. ۸ هسته تشکیل‌دهنده این تراشه به ترتیب ۴ هسته ۲.۳ گیگاهرتزی Cortex-A73 و ۴ هسته ۱.۷ گیگاهرتزی Cortex-A53 هستند. در قسمت پردازنده گوشی A53 برتری بسیار محسوسی در مقایسه با گوشی A51 دارد.

سیستم‌ عامل

در مقایسه گوشی a53 با a51 نوبت به بررسی سیستم‌عامل این دو گوشی می‌رسد، جایی که اندروید ۱۰ و رابط کاربری قدیمی One UI 2.5 در گوشی A51، در مقایسه با اندروید به‌روز نسخه ۱۲ و رابط کاربری One UI 4.1 به‌کارگرفته‌شده در گوشی A53 هیچ حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

باتری

در زمینه باتری نیز گوشی A53 برتری قابل‌لمسی بر گوشی A51 دارد. باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی این گوشی از نوع لیتیوم پلیمری بوده و با فناوری شارژ ۲۵ واتی شارژ می‌شود. در حالی که باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی گوشی A51 از نوع لیتیوم یونی بوده و با فناوری شارژ ۱۵ واتی شارژ می‌شود. همچنین تراشه ۵ نانومتری گوشی A53 مصرف باتری بسیار کمتری در مقایسه با تراشه ۱۰ نانومتری A51 دارد.

سخن پایانی

با بررسی مشخصات گوشی A53 و بررسی قیمت دو گوشی، به این نتیجه می‌رسیم که گوشی A53 گوشی مدرن‌تر و به‌روزتری نسبت به برادر بزرگ‌تر خود بوده و ارزش خرید بالاتری خواهد داشت. اگر دریافت آپدیت‌های بزرگ سیستمی برای اندروید برایتان مهم است، باید دور گوشی قدیمی A51 را خط بکشید.