شما چگونه می‌توانید یک گوشی میان‌رده را بهتر کنید؟ اگر شما شرکت سامسونگ باشید، پردازنده گوشی را با یک پردازنده خانگی عوض می‌کنید، گنجایش باتری را زیاد می‌کنید، شارژر را از داخل جعبه گوشی حذف می‌کنید و قیمت گوشی را 50 دلار کمتر می‌کنید. این دقیقا دستورالعمل ساخت گوشی A53 5G از روی مدل A52s 5G است. جدیدترین گوشی سامسونگ در سال 2022، گوشی A53، نسبت به گوشی A52 تغییراتی هم در دوربین گوشی و هم در تراشه‌ (chipset) اصلی مادربورد خود داشته است. در واقع یکی از جنجال برانگیزترین نکات درباره گوشی تفاوت‌های دوربین آن با نسخه نسل پیشین خود است. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی مفصل دوربین گوشی a53 بپردازیم. پس با ما همراه باشید تا با ریز و بم دوربین این گوشی هیجان‌انگیز آشنا شوید.

بررسی دوربین گوشی a53؛ مشخصات چهار دوربینه‌ی آشنا

دوربین گوشی A53 5G، همان دوربین گوشی A52 را ،تقریبا بدون تغییر، به دوش می‌‌کشد. چهار دوربین عریض، فوق‌عریض، سنسور عمق میدان و macro که امروزه استاندارد به نظر می‌رسد. درحالی که گوشی‌ها بیشتر و بیشتر به سمت استفاده از واحد Quad-Bayer هستند، سامسونگ هم از این قائله جا نمانده و از این واحد در دوربین گوشی A53 بهره بردند. درواقع همه دوربین‌های این گوشی با کیفیت هستند؛ مخصوصا انتخاب کردن کیفیت 64MP به جای 48MP در دوربین اصلی، دوربین 12MP ultrawide به جای 8MP، دو سنسور سنجش عمق و ماکرو 5MP به جای بیشتر گوشی‌های دیگر که از سنسورهای 2MP استفاده کردند و البته دوربین سلفی 32MPای که دوربین گوشی سامسونگ را نسبت به گوشی‌های میان‌رده دیگر برتر می‌کند.

بررسی دوربین گوشی a53؛ مشخصات چهار دوربینه‌ی آشنا

گرچه با کمی بررسی دوربین گوشی a53 متوجه این می‌شویم که سنسورهایش دقیقا همان سنسورهای مدل A52s است. سنسور اصلی 64MP با گشودگی دیافراگم f/1.8، سنسور  12MP ultrawide با گشودگی دیافراگم f/2.2، دو سنسور سنجش عمق و ماکرو 5MP، و سنسور سلفی 32MP با گشودگی دیافراگم f/2.2. متاسفانه راهی وجود ندارد که به صورت دقیق بگوییم این یک سنسور Samsung s5kqd2 (GW1) است یا یک سنسور Sony IMX616.

تنظیمات دوربین گوشی a53؛ رابط کاربری (UI)

علاوه بر اینکه سامسونگ چیزی را در این زمینه تغییر نداده، در حالات موجود برای عکس گرفتن هم صرفه‌جویی نکرده. امضاهای سامسونگ در این زمینه مثل Single Take، Food Mode و AR Doodle هم استوار به جای خود باقی‌اند. البته جای Fun Mode یا حالت سرگرم‌کننده به نظر تغییر کرده و با برنامه Snapchat همکاری می‌کند تا فیلترهای آن در برنامه اصلی Camera یافت شود. منو تنظیمات دوربین گوشی a53 و گزینه‌های موجود در آن هم تغییری نکرده. البته این گزینه‌ها بسته به اینکه شما در حالت عکاسی یا فیلم‌برداری وارد تنظیمات شوید با هم فرق می‌کند. و مورد دیگر اینکه کلید لرزش‌گیر فیلم به صورت پیش فرض روشن است که درصورت استفاده از سه‌پایه برای فیلم‌برداری، بتوانید تصاویری واضح ثبت کنید. 

تنظیمات دوربین گوشی a53؛ رابط کاربری (UI)

در تنظیمات دوربین جدیدترین گوشی سامسونگ 2022، می‌توانید تنظیمات پیشرفته را هم برای عکس و هم برای فیلم به یک صورت پیدا کنید. با تونایی تغییر ISO از 50 تا 4000، سرعت شاتر از 1/6000 تا 10 ثانیه، White balance از 2300K تا 1000K، جبران نوردهی و قابلیت در معرض دید قرار دادن و auto focus نقاط مختلف صفحه و همچنین تنظیم focus دستی و توانایی به حداکثر رساندن تمرکز تصویر. یک نکته جالب درباره حالت پیشرفته گوشی A53، قابلیت تنظیم دستی contrast، highlights، shadows، saturation و tint است که معمولا توسط ادیتورها تنظیم می‌شود ولی در این گوشی به شما این قابلیت داده شده تا این کار را به صورت دستی انجام دهید. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا به تفصیل به بررسی دوربین گوشی a53 بپردازیم.

عکاسی در روز

بدیهی است اگر کیفیت عکس‌های دوربین گوشی A53 5G و A52s شبیه به هم باشد، زیرا سیستم سخت‌افزاری هر دو یکسان است اما با توجه به این نکته که تراشه اصلی مادربورد در A53 از Qualcomm به Exynos 1280 تغییر کرده، تفاوت‌هایی دیده می‌شود.

دوربین اصلی

دوربین اصلی

عکس‌های 16MP دوربین جلو به نسبت عکس‌های گوشی A52s کمی بهتر است؛ جزئیات بیشتر و رنگ‌های اشباع‌تر به گونه‌ای که تصاویر کاملا چشم‌گیرتر بنظر می‌رسد. در واقع پالت رنگ A52s کم‌روح‌تر و به رنگ‌های واقعی زندگی شباهت بیشتری دارد. برخلاف A52، هیچ نویزی در تصاویری که از مناطق یکنواخت مثل آسمان گرفته می‌شود وجود ندارد و نوشته‌های روی ساختمان‌ها در محدوده دینامیک نوشته و جزئیات آن، نسبت به یک گوشی میان‌رده، به نظر مناسب می‌رسند.

با دوربین جلو این گوشی همچنین می‌توانید تصاویری با کیفیت 64MP بگیرید. این عکس‌ها دارای جزئیات بهتر، تمیزتر، کمتر حالت تار داشتن و وضوح تصویر بالاتر، مخصوصا در عکس‌ها، نسبت به کیفیت 16MP پیشی می‌گیرد ولی در باقی ویژگی‌ها مانند آن است. همگی این تصاویر در حالت پیش‌فرض گوشی A53 گرفته شده که یعنی scene optimizer و Auto HDR فعال بودند.

بزرگ‌نمایی

سامسونگ A53 دوربین‌های تِله‌فتو جداگانه ندارد ولی می‌تواند با دوربین اصلی خود تا X10 بزرگ‌نمایی کند. تصاویر ضبط شده در X2 به خوبی تصاویر X1 به نظر می‌رسند؛ به جزئیات فراوان و تصاویر واضح و تمیز و بدون نویز، البته اگر مقدار بزرگ‌نمایی بیشتر شود، نویز بیشتر و وضوح کمتر می‌شود.

لنز Ultrawide

لنز Ultrawide

تصاویر گرفته شده با دوربین 12MP ultrawide خوب به نظر می‌رسد؛ اما چنگی به دل نمی‌زند. با اینکه وضوح پایین تصاویر عمده‌ترین ویژگی این مدل عکاسی است، به عنوان یک گوشی میان‌رده افتضاح نیست ولی قطعا پسرفت به شمار می‌آید. نکته مثبتی که می‌توان راجب این عکس‌ها گوشزد کرد این است که رنگ‌های آن نسبت به دوربین اصلی گوشی A53 طبیعی‌تر به نظر می‌رسد. این مطلب اما به خودی خود نشان‌دهنده عدم ثبات در دو دوربین این گوشی‌ست که خیلی جالب نیست.

لنز پرتره

با استفاده از دوربین اصلی و اطلاعات اضافه سنسورهای تشخیص عمق، شما می‌توانید عکس پورتره بگیرید. به دلایل عجیبی این عکس‌ها به جای 16MP به صورت 12MP ذخیره می‌شوند. با این حال، تصاویر عالی، با اطلاعات زیاد، توناژ رنگی دل‌نشین و وضوح عالی توانایی تشخیص و تمیز اشیاء را به شکلی بی‌نقص دارند.

لنز Macro

دوربین 5MP Macro گوشی A53 این قابلیت را ایجاد می‌کند که عکس‌های کلوز‌آپ خیلی خوب با جزئیات فراوان بگیرید: البته این دوربین صفحه کانونی باریک و فوکوس ثابت دارد، این یعنی شما به تمرین حفظ آرامش و ثابت نگه داشتن گوشی برای گرفتن چنین تصاویری نیاز خواهید داشت.

لنز سلفی

گوشی A53 دوربین سلفی 32MP دارد که مانند دوربین اصلی از مدل Quad-Bayer استفاده می‌کند. این دوربین در حالت پیش‌فرض خود با 3264 x 2448 پیکسل تصویربرداری می‌کند، که حدودا 8MP است. هرچند انتظار می‌رفت حالت سلفی Wide و Narrow در گوشی سامسونگ به تاریخ بپیوندد، اما دوربین Wide گوشی A53 قابلیت گرفتن تصاویری با کیفیت 12MP را دارد. هرچند این ویژگی با مدل Quad Bayer که تصاویر 8MP ضبط می‌کرد هم‌خوانی ندارد؛ به نظر می‌رسد که این ویژگی چیزی‌ست که خارج از این مدل روی گوشی گذاشته شده است.

به صورت کلی اما کیفیت سلفی‌ها خاص و جزئیات آن فراوان است. توناژ رنگ پوست در این عکس‌ها می‌تواند گهگاهی بدون ثبات باشد، اما جای شکر دارد که هم بهینه‌ساز صفحه و هم Auto HDR در حالت سلفی موجود است. البته که دسترسی به حالت Fun Mode در سلفی وجود دارد و شما می‌توانید از فیلترهای متفاوت بهره‌مند شوید.

کیفیت دوربین سامسونگ a53 در نور کم

کیفیت دوربین سامسونگ a53 در نور کم

در بین گوشی‌های میان‌رده، عکس‌برداری در نور کم یک چالش اساسی حساب می‌شود؛ به طوری که گاها بعضی افراد برای مقایسه کردن کیفیت دوربین دو گوشی مختلف، آن‌ها را در حالت نور کم یا نور شب با هم مقایسه می‌کنند. هرچند این کار روش دقیقی برای مقایسه کیفیت دوربین‌ها نیست. همانطوری که راجب دوربین سامسونگ a53 دیدید، کیفیت عکاسی در نور روز این گوشی نسبت به دوربین A52s، قابل قیاس نیست.

دوربین اصلی

دوربین اصلی A53 در نور کم بین گوشی‌های میان‌رده بسیار لایق است. تصاویری با جزئیات زیاد و نویز کم. سامسونگ به شکل زیرکانه‌ای وضوح تصویر انتخابی را در بین شات‌ها قرار داده است؛ به طوری که تصاویر نه به شکل خشنی وضوح از خود نشان می‌دهند و نه از حد لازم وضوح کمتری داشته باشند. از آنجایی که دوربین سامسونگ a53 اشباع رنگی زیادی در تصویر به نمایش می‌گذارد، رنگ‌های این نوع عکس‌ها در این  گوشی زیاد از حد به زرد تمایل دارد؛ چون در عکاسی با نور کم، رنگ‌های کمتری دریک فریم به نمایش در می‌آید.

بازی Ultrawide

برخلاف دوربین اصلی، دوربین Ultrawide گوشی A53 در زمینه عکاسی در نور کم اصلا کیفیت مدنظر را نداشته و تصاویری با تاری و فاصله زیاد بین پیکسل‌ها به نمایش می‌گذارد. محدوده دینامیکی دوربین کم بوده و سایه‌ها، به شکل محسوسی، تار می‌شوند. منبع نور هم در عکس‌ به خوبی نمایش داده نمی‌شود و در کل عکس زیادی تاریک است. لازم به ذکر است که گوشی A52s به مراتب دوربین ultrawide بهتری دارد و این اتفاق احتمالا بخاطر تعویض chipset و دلایل سخت‌افزاری است.

عکاسی در شب (nightmode)

دلیل عمده جدا کردن nightmode و low-light mode در این مطلب این است که متاسفانه در دوربین گوشی A53 5G هرچه نور کمتر می‌شود، کیفیت عکس‌ها افت می‌کند. این حالت برای دوربین اصلی،ultrawide و دوربین سلفی موجود است و نسبت به nightmode در گوشی‌های میان‌رده دیگر کمی از قائله جا مانده است. بنظر می‌رسد تغییر chipset  از Quadcomm به Exynos 1280 بر خلاف پیشرفت‌های سخت افزاری‌ای که در استفاده از گوشی به وجود آورده، نتوانسته در عکاسی با نور کم خوب عمل کند. به طوری که انگار با فعال کردن nightmode، وضوح تصاویر از بین می‌رود و تصاویر بی‌کیفیت می‌شوند؛ این حالت عکاسی برای دوربین گوشی A53 5G اصلا پیشنهاد نمی‌شود.

دوربین سلفی نیز در نور کم و یا nightmode، شخصیت مورد انتظار از یک گوشی میان‌رده را ندارد، اما با این حال از دوربین  اصلی و ultrawide بهتر است. اگر از مشکلات درست نشان دادن رنگ پوست و تار نشان دادن چهره‌ها چشم‌پوشی کنیم، در وضوح و کیفیت بد نیست. پورتره ها و سلفی پورتره نیز در بحث تشخیص شیء و چهره به خوبی در این حالت عمل می‌کند، گرچه در این دو حالت عکاسی به خصوص night mode از low-light mode عکس‌های بهتری می‌گیرد. جزئیات چهره و رنگ پوست بهتر نمایش داده می‌شود، اگرچه مشکل با تار بودن منبع نور در عکس همچنان پابرجاست.

 کیفیت فیلم‌برداری 

گوشی A53 می‌تواند تصاویری با کیفیت 4K(60fps) را روی دوربین اصلی، ultrawide و سلفی خود بگیرد. هیچ راهی وجود ندارد که بتوانید ویدیو HEVC(h.265) بگیرید. فقط اگر بخواهید می‌توانید برای عکس‌ها از فرمتHEIF استفاده کنید. همه این‌ها را لحاظ کردیم چون گوشی A52s  برای ضبط ویدیو فرمت HEVC را پیشنهاد می‌دهد؛ که این خود یک نکته منفی برای تراشه اصلی Exynos1280  جدید است.

دوربین اصلی

ویدیوهای ضبط شده توسط دوربین اصلی خاص هستند، اما با حد «عالی» فاصله دارند. جزئیات زیاد، بدون نویز، محدوده دینامیکی به طور معقولی وسیع است و رنگ‌ها یک مقدار زیادی اشباع‌ شده‌اند که باعث تفاوت بین رنگ واقعی و فانتزی می‌شود؛ که این الزاما ویژگی بدی نیست، بستگی به ترجیح شما دارد.

بزرگ‌نمایی

بزرگ‌نمایی x2 همان کیفیت حالت x1 را با همان جزئیات به نمایش می‌گذارد؛ همانند عکس‌های دوربین اصلی این گوشی.

لنز Ultrawide

این حالت فیلم‌برداری تصاویر 4K بسیار قابل احترامی ضبط می‌کند، گرچه نسبت به دوربین اصلی مقدار کمی نویز از خود به جا می‌گذارد.

لرزش‌گیر ویدیو

برای هردو حالت اصلی و ultrawide موجود است ولی فقط و فقط در کیفیت FullHD. درواقع تثبیت تصویر دو مرحله دارد: اولی همان کلید ثابت‌کننده تصویر فیلم است که قبلا ذکر شد و به صورت پیش‌فرض در تنظیمات گوشی روشن است که در هر مرحله از بزرگ‌نمایی در هر دو دوربین کار می‌کند، و یک حالت Super steady وجود دارد که فقط برای ultrawide و فقط در کیفیت FullHD کار می‌کند که الزاما جهت استفاده از سه‌پایه و گرفتن تصویری وسیع‌تر کاربرد دارد.

کیفیت فیلم‌برداری دوربین اصلی در نور کم یا نور شب به مراتب از کیفیت عکس‌های آن بهتر است. با اینکه مقداری نویز و مشکل منبع نور در آن دیده می‌شود، کیفیت خوبی که از یک ویدیو 4K گرفته شده با گوشی در حالت نور شب انتطار دارید را پیدا خواهید کرد. بزرگ‌نمایی x2 در این ویدیوها از نظر کیفی تفاوتی با x1 ندارد که می‌شود گفت تنها مزیتی که همواره با همه دوربین‌های گوشی A53 همراه بوده، همین بزرگ‌نمایی است. فیلم برداری با دوربین ultrawide گرچه مقداری با دوربین اصلی متفاوت است و مشکل تار بودن هنوز پابرجاست، تصاویر خوبی به دست می‌دهد. جزئیات آن مقداری کمتر است و قسمت‌های سیاه تصویر خراب شده اما با این حال ارزش امتحان کردن دارد.

اگر کیفیت عکاسی گوشی برایتان حیاتی است همچنان گوشی‌ای مانند Google pixel 5A نسبت به گوشی A53 برتری دارد اما بحث سلیقه حرف اول را می‌زند.

جمع بندی

برای جمع‌بندی بررسی دوربین گوشی a53  و مقایسه آن با A52s، موارد زیر را به طور خلاصه مدنظر قرار دهید:

  • A53 قیمت کمتر و سخت‌افزار قوی‌تری دارد.
  • رابط کاربری دوربین تقریبا دست نخورده باقی‌مانده است.
  • در نور روز برتری با گوشی A53 است.
  • در Low-light Mode و Nightmode، گوشی A52 عملکرد بهتری دارد.
  • Chipset آزمایش شده‌ی Quadcomm در A52 با Exynos 1280 آزمایش نشده در A53 جابجا شده.
  • گوشی A53 نسبت به گوشی‌های میان‌رده هم سطح خود، پیشنهاد می‌شود، به شرطی که عکاسی در شب برایتان یک مسئله حیاتی نباشد.