دوربین گوشی a33 سامسونگ با وجود شباهت‌هایی که با نسل قبلی خود دارد، از مزایا و نقاط قوتی برخوردار است که آن را تا حدی متمایز می‌سازد، ما در این مطلب قصد داریم به صورت اختصاصی به بررسی دوربین گوشی a33 بپردازیم، اما قبل از آن بهتر است مشخصات فنی این گلکسی را با هم مرور کنیم. گوشی a33 یکی از جدیدترین گوشی‌های سامسونگ 2022 است که نسخه جدید نسل قبلی خودش یعنی a32 است. گوشی a33 همانند دیگر گوشی‌های سری A سامسونگ یک گوشی میان رده محسوب می‌شود، اما با توجه به رده قیمیتی خود امکانات مناسبی را در  اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.

گوشی a33 سامسونگ با این‌ که یک میان‌رده است اما همانند پرچمداران گران‌قیمت در برابر نفوذ آب مقاوم است و گواهی IP67 تأییدکننده این ادعا است. از دیگر ویژگی‌هایی که در مورد این گوشی سامسونگ باید بدانید برخورداری از نمایشگر سوپر امولد 90 هرتزی، چیپست قدرتمند Exynos 128، پشتیبانی از اینترنت 5G، رم 6/8 گیگابایتی، حافظه 128 و 256 گیگابایتی است. باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی که از شارژ 25 واتی پشتیبانی می‌کند نیز یکی از مزیت‌های گوشی a33 سامسونگ است که نسبت به نسل قبلی که فقط از آداپتورهای 15 واتی پشتیبانی می‌کرد یک پیشرفت به حساب می‌آید.

دوربین سامسونگ a33 

هرچند گلکسی a33 که جزو جدیدترین گوشی سامسونگ 2022 می باشد، همان دوربین‌هایی را دارد که در a32 سامسونگ دیده می‌شد، اما وجه تمایز دوربین گوشی a33 و a32 در این است که دوربین اصلی و دوربین جلو در گلکسی a33 از فیلمبرداری 4K پشتیبانی می‌کنند، هم‌چنین دوربین اصلی به OIS مجهز شده است که یک سنت‌شکنی در میان گوشی‌های میان‌رده محسوب می‌شود.

در قاب پشتی یک جزیره دوربین پنج حفره‌ای دیده می‌شود که به آرامی از دیگر بخش‌های مجاور بالا می‌رود و در نهایت یک شکل یکپارچه را به وجود می‌آورد؛ در ستون اول شامل دوربین واید 48 مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض (اولتراواید) 8 مگاپیکسل، سنسور سنجش عمق 2 مگاپیکسلی است،سنسور ماکرو 5 مگاپیکسلی و فلاش LED نیز در ستون سمت راست قرار گرفته‌اند؛ برای دوربین سلفی نیز یک لنز 13 مگاپیکسلی در قسمت بالای نمایشگر نظر گرفته شده است.

مورد قابل توجهی که باید به آن اشاره داشته باشیم، اضافه شدن قابلیت‌های مختلف به این دوربین به دلیل برخورداری از چیپست اگزینوس 1280 است؛ به همین  دلیل توانایی واحد پردازش عصبی (NPU) در گوشی a33 نسبت به نسل‌های قبلی سری A بیش‌تر شده است، یکی از این موارد عملکرد مناسب‌تر دوربین در هنگام عکاسی در شب است که با استفاده از قابلیت Night Mode می‌توانید این حالت را امتحان کنید.

هم‌چنین عملکرد دستگاه در ثبت تصاویر پرتره و پردازش اطلاعات نورپردازی پرتره بهبود یافته است، بنابراین باید انتظار داشته باشیم که امکانات جدید با استقبال خوب کاربران شبکه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک و اسنپ چت روبرو شود. در برنامه دوربین با کشیدن انگشت به چپ و راست می‌توانید بین تمام حالتهای موجود جابجا شوید، با سوایپ‌های عمودی در هر جهت نیز بین دوربین جلو و عقب جابجا خواهید شد. نماد تنظیمات در گوشه سمت چپ و بالای صفحه نمایش قرار دارد که امکان کنترل دقیق دوربین‌ها را به شما خواهد داد. در ادامه به طور اختصاصی هر کدام از این دوربین‌ها مورد بررسی قرار می‌دهیم.

دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی

دوربین اصلی در گوشی a33 سامسونگ 48 مگاپیکسل است در حالی که در نسل قبلی یعنی a32 دوربین 64 مگاپیکسلی تعبیه شده بود. دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی گوشی a33 از یک سنسور 1/2 اینچی Sony IMX 582 به همراه یک لنز 26 میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 بهره‌ می‌برد. نقطه قوت دوربین گوشی a33 که بسیار مورد توجه است، مجهز شدن آن به لرزشگیر اوپتیکال تصویر است که به طور معمول در پرچمداران یافت می‌شود. وجود OIS (لرزشگیر اپتیکال)، باعث می‌شود لرزش دست منجر به حذف جزئیات نشود، این حالت مخصوصاً در هنگام عکاسی در تاریکی که گوشی برای جذب نور و ثبت عکس به چند ثانیه زمان نیاز دارد می‌تواند بسیار کاربردی و مفید باشد.

دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی

سنسور دورربین اصلی به فیلتر رنگ Quad Bayer تجهیز شده است که توانایی ادغام 4 پیکسل در هر پیکسل برای ثبت تصاویر خام 12 مگاپیکسلی را دارد که برای یک میان‌رده عالی است و کنتراست خوب و پویایی دلپذیری را ارائه می‌کند، البته هم‌چنان حالت مخصوص ثبت تصاویر باکیفیت 48 مگاپیکسلی نیز به صورت جداگانه وجود دارد؛ هم‌چنین این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی می‌کند. عکس‌های ثبت شده با این دوربین گوشی a33 شارپنس مناسبی دارند و دینامیک رنج آن‌ها نیز خوب ارزیابی می‌شود، البته وایت بالانس در این تصاویر ممکن است چندان رضایت‌بخش نباشد.

دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی

دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی

دوربین اولترا واید (فوق عریض) a33، از نوع Sony IMX 355 است که همراه با یک لنز 1/4.0 اینچی با گشودگی دیافراگم f/2.2 که نور را از یک میدان دید 123 درجه‌ای دریافت می‌کند، عرضه شده است. بر روی دوربین اولترا واید دوربین گوشی a33، از فوکوس خودکار خبری نیست و فوکوس آن ثابت است. در تصاویر گرفته شده با لنز اولترا واید دوربین سامسونگ a33، هرچند شارپنس دچار افت می‌شود اما اعوجاج آن به نسبت کم و ناچیز است و محدوده دینامیکی آن نیز نسبتاً خوب است که نویز آن بسیار کم است.

دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی

دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی

سنسور دوربین 5 مگاپیکسلی از نوع GalaxyCore GC5035، دارای گشودگی دیافراگم f/2.4 و فوکوس ثابت در فاصله 4 سانتی‌متری است (عدم پشتیبانی از فوکوس خودکار)؛ سنسور ماکرو دوربین گوشی a33 چندان عالی نیست و بیش‌تر در حد فانتزی عمل می‌کند که نویزهای زیادی در آن وجود دارد. فقدان فوکوس خودکار در تنظیمات دورربین گوشی a33 باعث شده است تا برای ثبت عکس‌های واضح مجبور شوید چند بار آزمون و خطا انجام دهید تا بتوانید عکس ماکرو قابل قبولی بگیرید.  

سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی

سنسور سنجش عمق در دوربین a33 از نوع GalaxyCore همراه با گشودگی دیافراگم f/2.4 و فوکوس ثابت است که هنگام گرفتن عکس‌های پرتره به دوربین اصلی کمک می‌کند. این سنسور، جداسازی سوژه‌ها را به خوبی انجام می‌دهد، به طوری که جزئیات به خوبی و با رنگ‌های دوست‌داشتنی در معرض دید قرار می‌گیرند.

دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی

دوربین سلفی a33 به یک سنسور 13 مگاپیکسلی 1/3.06 اینچی  از نوع Sony IMX 258 با گشودگی دیافراگم f/2.2 و فوکوس ثابت مجهز شده است. همانند بسیاری دیگر از گوشی‌های سامسونگ، در تنظیمات دوربین گوشی a33 برای دوربین سلفی یک کلید مخصوص تعیین عرض فریم در نظر گرفته شده است؛ البته این تنظیم به صورت پیش‌فرض بر روی گزینه باریک‌تر قرار داده شده است که ممکن است برای برخی آزار دهنده باشد (در حدود 8 مگاپیکسل)، اما در صورت تمایل می‌توانید سلفی‌هایی در ابعاد وسیع‌تر (13 مگاپیکسل) را داشته باشید. 

شارپنس دوربین سلفی مخصوصاً در حالتی که بر روی آن زوم کنیم، چندان قابل تعریف نیست، اما به هر حال در حالت بدون زوم قابل قبول است. داینامیک رنج نیز در دوربین سلفی A33 حوب است اما نه بیش از حد پرتره‌هایی که با دوربین سلفی گرفته می‌شوند از نظر تفکیک سوژه خوب هستند و ممکن است محو شدن پس‌زمینه را بپسندید، البته نمایش جزئیات در پرتره نسبت به حالت سلفی معمولی کاهش پیدا می‌کند.

فیلمبرداری با دوربین سامسونگ a33

مورد دیگری که در بررسی دوربین گوشی a33 باید به آن بپردازیم، کیفیت فیلمبرداری است. در فیلمبرداری با دوربین گوشی a33، قابلیت ضبط فیلم با کیفیت 4K و فریم ریت 30 فریم بر ثانیه و بیت ریت 48/2 مگابیت بر ثانیه وجود دارد، البته نمی‌توان از کیفیت فیلمبرداری در این حالت چندان دفاع کرد؛ در این بخش گوشی عملکرد مناسبی در حفظ فوکوس بر روی سوژه مورد نظر ندارد، ولی در مورد کنتراست و رنگ‌های چشم‌نواز باید امیدوار باشیم، زیرا از این نظر مناسب ارزیابی می‌شود و محدوده دینامیکی به طور قابل توجهی گسترده است. با تمام این‌ها اگر با کیفیت 1080P و فرریم ریت 30 و 60 فریم بر ثانیه اقدام به ضبط فیلم کنید، می‌توان از عملکرد خوب دوربین در این شرایط راضی بود. 

البته باید یادآور شویم که لرزشگیر اپتیکال برای فیلمبرداری از طریق دوربین 48 مگاپیکسلی تنها در فیلمبرداری 1080P فعال است و نمی‌توانید آن را در رزولوشن  4K استفاده کنید. هم‌چنین ممکن است با تغییر سرعت فوکوس گاهی ایراداتی را مشاهده کنید؛ اما در کل باید بگوییم که فیلمبرداری با این گوشی به تناسب قیمتی که برای آن پرداخته می‌شود و با توجه به این‌که گوشی مورد بحث یک گوشی میان رده است، کارایی قابل قبولی دارد.

عکاسی در شب با دوربین سامسونگ a33

یکی از ویژگی‌های دوربین گوشی a33، حالت عکاسی در شب (Night Mode) است که هر دو دوربین واید و اولترا واید و هم‌چنین دوربین سلفی این گوشی از آن پشتیبانی می‌کنند؛ در این حالت هر چند نویزها نسبت به عکاسی در حالت غیر شب که در نور کم انجام شده است تا حدودی برطرف می‌شود اما در کل نباید انتظار اتفاق خارق‌العاده و عجیبی را داشته باشید.

نکته منفی در این مورد این است که عملکرد فوکوس خودکار دوربین اصلی در تاریکی شب، بسیار کند می‌شود، علاوه بر آن عکس‌هایی که در حالت Night Mode توسط دوربین 48 مگاپیکسلی a33 ثبت می‌شوند تا حدودی رنگ و رو رفته هستند این در حالی است که در مورد دوربین اولترا واید به تصاویر خوش رنگ و لعاب‌تری مواجه هستیم؛ البته هم‌چنان جزئیات در دوربین اصلی بهتر از دورربین اولترا واید دیده می‌شوند.

گستره‌ی دینامیکی دوربین سامسونگ a33

در بررسی دوربین گوشی a33 که جزو بهترین گوشی اندروید میان رده می باشد به این نتیجه می‌رسیم که این دوربین در زمینه جزئیات و گستره دینامیکی، عملکرد مشابهی را با گوشی گران‌قیمت‌تری مانند a52s را ارائه می‌دهد. بنابراین می‌توانیم بگوییم که سطح جزئیات و گستره دینامیکی این گوشی از سری a، راضی کننده است.

رنگ‌ها و جزئیات در تصاویر دوربین a33

موردی که در دوربین سامسونگ a33 ممکن است برای برخی ناخوشایند باشد، اشباع شدن زیاد رنگ‌ها به ویژه در زمان عکاسی از گیاهان و درخت‌ها است، به طوری که آن‌ها را سبزتر از حالت معمول نشان می‌دهد؛ هر چند برخی از افراد از انتشار عکس‌های بیش از حد پردازش شده در شبکه‌های اجتماعی خوشحال خواهند شد، اما اگر چندان تمایلی به این حالت ندارید، ممکن است خاموش کردن Auto HDR و Scene Optimizer به شما کمک کند تا پردازش تصویر را اندکی کاهش دهید. هرچند دوربین اولترا واید از نظر نمایش جزئیات به پای دوربین اصلی نمی‌رسد، اما به هر حال رنگ‌های واقعی‌تری را در تصاویر ثبت شده نشان می‌دهد.

نکته دیگر این است که در حالتی که نور محیط زیاد باشد، دوربین 48 مگاپیکسلی می‌تواند جزئیات بیش‌تری را به تصویر بکشد (هرچند این وضعیت به بهای افزودن آرتیفکت به تصویر است)، اما باز هم رنگ‌ها در عکس‌به اندازه تصاویر 12 مگاپیکسلی گرم نیستند.

مزایا و معایب دوربین گوشی a33

مزایا:

  • وجود لرزشگیر اپتیکال (OIS)
  • بهره‌مندی از قابلیت Color Point در حالت پرتره (تغییر رنگ پس‌زمینه)
  • برخورداری از قابلیت Food Mode (عکاسی از فاصله نزدیک از سوژه‌ها)
  • بهره‌مندی از حالت پرتره
  • بهره‌مندی از قابلیت Single Take (جدا کردن بهترین عکس از یک ویدیوی ضبط شده)
  • گستره دینامیکی راضی کننده

معایب:

  • پردازش و اشباع شدگی زیاد رنگ‌ها (بخصوص در مورد طبیعت)
  • عدم فوکوس خودکار در دوربین ماکرو
  • پردازش سنگین در تصاویر سلفی و شارپنس ضعیف
  • افزایش نوردهی در حالت شب Night Mode در دوربین اصلی
  • تنظیم پیش‌فرض دوربین سلفی در حالت عرض فریم باریک