سامسونگ در چند سال اخیر میان‌رده‌های خود را در سری A وارد بازار کرده است، میان‌رده‌هایی که به عنوان گوشی‌های اقتصادی سامسونگ نیز شناخته می‌شوند. ما در این مطلب قصد داریم به مقایسه گوشی a23 با a32 سامسونگ بپردازیم، دو میان‌رده پرطرفدار که قیمت‌های نزدیک به هم دارند و همین امر شاید انتخاب را برای خریداران کمی مشکل کند.

مقایسه گوشی a23 با a32 از نظر بدنه و طراحی

مقایسه گوشی a23 با a32 از نظر بدنه و طراحی

مشخصات / مدل
سامسونگ گلکسی A23
سامسونگ گلکسی A32
ابعاد    
164.5 در 76.9 در 8.4 میلی‌متر         
158.9 در 73.6 در 8.4 میلی‌متر
وزن             
195 گرم
184 گرم
ساخت           
جلوی شیشه‌ای (گوریلا گلس 5)، پشت پلاستیکی، فریم پلاستیکی
جلوی شیشه‌ای   (گوریلا گلس 5)، پشت پلاستیکی، فریم پلاستیکی
سیم‌کارت                 
تک سیم‌کارته (نانو سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو سیم، همزمان   یکی فعال (dual stand-by)
تک سیم‌کارته (نانو سیم) یا دو سیم‌کارته‌ هیبریدی (نانو سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by)

سامسونگ در ساخت قاب پشتی گوشی a23 ترجیح داده است از پلاستیک استفاده کند، پلاستیکی براق که لوگوی سامسونگ در قسمت پایین آن حک شده است و فریم دوربین در بالا و سمت چپ تعبیه شده است؛ فریم دوربین نیز به شکل مستطیل است که همراه با انحنای کمی به قاب پشتی وصل شده است و ساختار یکپارچه‌ای را ایجاد کرده است. 

طراحی a32 تا حدودی متفاوت‌تر است، به این صورت که دوربین‌ها بدون هیچ فریمی، هم‌سطح با قاب پشتی طراحی شده‌اند (همانند گلکسی S22 اولترا سامسونگ)؛ البته هم‌چنان جنس قاب پشتی از پلاستیک براق است، و این براق بودن در هر دو مدل باعث می‌شود تا لکه‌ها و اثر انگشت بیش‌تر از حالت مات خود را نشان دهند که ممکن است برای برخی چندان خوشایند نباشد.

در مورد مقایسه گوشی a23 با a32 از نظر ارگونومی باید بگوییم که گلکسی a32 وزن 184 گرم و ضخامت 8.4 میلی‌متر دارد، در حالی که a23 علاوه بر 10 گرم وزن بیش‌تر، طول و عرض بیش‌تری را نیز دارد؛ بنابراین می‌توانیم نتیجه بگیریم که اورگونومی a32 بهتر است. فریم هر دو گوشی در اطراف از نظر قرار گیری دکمه‌ها و درگاه‌ها کاملاً یکسان است به طوری که هر دو گوشی در سمت راست دربرگیرنده دکمه‌های پاور و ولوم هستند، در بالا میکروفون دوم، در سمت چپ خشاب سیم‌کارت و در فریم پایین نیز اسپیکر، میکروفون، جک 3.5 میلی‌متری هدفون و درگاه Type C تعبیه شده است.

در بخش نهایی مقایسه گوشی a23 با a32 از نظر طراحی و بدنه، به قاب جلویی آن‌ها می‌رسیم، همان‌طور که انتظار می‌رود، در هر دو گوشی ناچ قطره‌ای در بالای قاب جلویی دیده می‌شود، البته در مورد نسبت نمایشگرها باید بگوییم که نسبت نمایشگر به بدنه در a32 حدود 85 درصد است، در حالی که این نسبت در a23 نزدیک به 83 درصد است، بنابراینن می‌توان گفت که حاشیه‌های اطراف نمایشگر در مدل a32 بیش‌تر مورد پسند است.

اگر به دنبال برنده در بخش طراحی و ساخت بدنه هستید، باید بگوییم که سخت است یکی از این دو گوشی را به عنوان مدل برتر در این بخش معرفی کرد زیرا بسیار نزدیک به هم طراحی شده‌اند، اما به هر حال از نظر ارگونومی باید A32 را گزینه بهتری در نظر بگیریم.

مقایسه صفحه نمایش گوشی  a23 با a32

اکنون نوبت به مقایسه a32 با a23 از نظر صفحه نمایش می‌رسد، در ادامه هر کدام را به طور جداگانه بررسی می‌کنیم تا بتوانیم برنده این بخش را به راحتی تشخیص دهیم. سامسونگ در گلکسی a32 نمایشگر سوپر امولد 6.4 اینچی با رزولوشن +FHD و تراکم 411 پیکسل استفاده کرده است که از نرخ نوسان‌سازی 90 هرتزی برخوردار است؛ تمام این عوامل باعث شده است تا صفحه نمایش a32 نسبت به قیمت آن بسیار مناسب ارزیابی شود. گوشی a23 دارای یک نمایشگر PLS LCD با اندازه 6.6 اینچ و رزولوشن +FHD و تراکم 399 پیکسل در هر اینچ است که رنگ مشکی را با عمق بی‌نهایت نشان می‌دهد؛ بنابراین می‌توانیم از نظر صفحه نمایش این مدل را قابل قبول ارزیابی کنیم.

مقایسه صفحه نمایش گوشی  a23 با a32

در مورد روشنایی نمایشگر نیز باید بگوییم که گوشی a32 در حالت حداکثری و قرار داشتن در زیر نور مستقیم خورشید بیش‌تر از 800 نیت روشنایی دارد که بسیار عالی است؛ این در حالی است که روشنایی a23 در حالت حداکثری نهایتاً به 500 نیت نیز نمی‌رسد.، که همین مسئله باعث می‌شود در محیط‌هایی که آفتاب به‌صورت مستقیم می‌تابد، برای دیدن صفحه با مشکل مواجه شوید. بنابراین در یک نتیجه‌گیری کلی مقایسه گوشی a23 با a32 از نظر نمایشگر، می‌توانیم گوشی a32 را به دلیل بهره‌مندی از فناوری سوپر امولد، با اختلاف بسیار زیاد برنده این بخش بدانیم.

مقایسه گوشی a23 با a32 از نظر رابط کاربری 

گلکسیa23، از رابط کاربری One UI 4 بر مبنای اندروید 12 استفاده می‌کند؛ هر چند One UI 4 بسیار شبیه به نسل قبلی این رابط کاربری است اما قابلیت Colour Palette به آن اضافه شده است که امکان تغییر رنگ استفاده شده در کنترل سنتر را به کاربر می‌دهد تا یک رنگ مشخص را بر رابط کاربری خود غالب کند. علاوه بر آن در نسل چهارم رابط کاربری One UI، در زمینه امنیت و حریم خصوصی پیشرفت‌هایی داشته است و بهینه‌تر شده است. هرچند رابط کاربری سامسونگ در گلکسی a32 مربوط به نسل قبل‌تر است، اما به زودی One UI 4 بر پایه اندروید 12 برای این گوشی نیز در دسترس قرار خواهد گرفت، بنابراین نباید هیچ تفاوتی بین این دو مدل قائل شویم.

مقایسه سخت‌افزاری و پردازنده

در این بخش نوبت به مقایسه گوشی a23 با a32 از نظر تراشه و پردازنده می‌رسد؛ هر چند سامسونگ در میان‌رده‌های خود از امکانات سخت‌افزاری و تراشه‌های بسیار عالی استفاده نمی‌کند، اما در این دو مدل تراشه‌هایی رضایت‌بخش را به کار برده است که می‌توانید روی آن‌ها حساب کنید. سامسونگ a23 از یک تراشه 6 نانومتری اسنپدراگون 680 استفاده می‌کند که دارای هشت هسته پردازنده مرکزی است. چهار هسته Kryo 265 Silver با فرکانس 1.9 گیگاهرتز و  چهار هسته Kryo 265 Gold با فرکانس 2.4 گیگاهرتز؛ پردازنده گرافیکی به کار برده شده در این گوشی نیز از نوع Adreno 610 است.

با توجه به توصیفات ارائه شده باید بگوییم که با توجه به قیمت گوشی a23، قدرت سخت‌افزاری آن رضایت‌بخش است و برای اجرا کردن بازی‌های سنگین در حالت گرافیکی متوسط عملکرد مناسبی دارد. در مقابل، تراشه به کار برده شده در a32، تراشه 12 نانومتری مدیاتک مدل هلیو G80 است که دارای هشت پردازنده مرکزی است، شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز و دو هسته Cortex-A75 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز پردازنده گرافیکی این گوشی نیز از نوع Mali-G52 است؛ 

هرچند گوشی a32 در امور معمولی عملکرد روانی دارد، اما با این حال در هنگام اجرای بازی‌های سنگین، نمی‌تواند رضایت‌بخش ارزیابی شود. بنابراین در مقایسه گوشی a23 با a32 از نظر سخت‌افزاری به این نتیجه می‌رسیم که هر چند بسیار شبیه به هم عمل می‌کنند، اما a23 به این دلیل که بازی‌های موبایل برای تراشه‌های اسنپدراگون بهتر بهینه‌سازی شده‌اند، تا حدی موفق‌تر عمل خواهد کرد. در مورد پردازش کلی نیز a23 حدود 20 درصد بهتر از رقیب خود عمل می‌کند، در حالی که A32 به دلیل برخورداری از معماری به‌روزتر، نزدیک به 35 درصد بهینه‌تر عمل خواهد کرد.

مقایسه A32 با a23 از نظر باتری

هر دو گوشی a23 و a32 از باتری‌های 5000 میلی‌آمپر ساعتی بهره‌مند هستند، به همین دلیل شارژدهی هر دو گوشی خوب و رضایت‌بخش است. اگر بخواهیم به صورت جزئی‌تر وضعیت باتری و شارژدهی این دو گلکسی را بررسی کنیم، باید بدانیم که A32 به لطف بهره‌مندی از فناوری امولد، در پخش ویدئو بهینه‌تر عمل می‌کند و دوام بیش‌تری دارد؛ این در حالی است که گوشی a23 در زمینه چک کردن شبکه‌های اجتماعی و وبگردی شارژ کم‌تری مصرف می‌کند؛ اما در کل در صورت استفاده نرمال از هر دو این گوشی‌ها، می‌توانند حدود 1 تا 1.5 روز بدون نیاز به شارژ مجدد دوام بیاورند.

البته در مورد سرعت شارژ شدن، سامسونگ a23 از فناوری شارژ سریع 25 وات پشتیبانی می‌کند در حالی سرعت شارژ در a32 به 15 وات محدود شده است. البته درون جعبه هر دو گوشی شارژهای 15 واتی قرار داده شده است، لذا برای استفاده از تمام توان a23 باید خودتان آداپتور 25 واتی تهیه کنید. در مورد زمان مورد نیاز برای شارژ شدن نیز براساس بررسی‌های به عمل آمده به این نتیجه رسیدیم که گوشی a32 با استفاده از آداپتور 15 واتی در مدت 30 دقیقه نزدیک به 25 درصد شارژ می‌شود و برای فول شارژ شدن به 2 ساعت و 20 دقیقه زماننیاز دارد، در حالی که گوشی a23 با همان آداپتور 15 واتی و با ظرفیت باتری مشابه، در نیم ساعت حدود 32 درصد و در طول یک ساعت و 45 دقیقه، فول شارژ می‌شود.

در نتیجه‌گیری مقایسه گوشی a23 با a32 از نظر باتری و شارژدهی باید بگوییم که هر دو گوشی خوب عمل می‌کنند و تقریباٌ نزدیک به هم هستند، اما در مورد سرعت شارژ شدن a23 برنده این میدان است.

مقایسه a32 با a23 از نظر دورربین

مقایسه a32 با a23 از نظر دورربین

هر دو این گوشی‌های میان‌رده سامسونگ از چهار دوربین واید، اولترا واید، عمق میدان و ماکرو بهره‌مند هستند. اما سنسورهای این لنزها یکسان نیستند و باید به صورت دقیق با هم مقایسه شوند، در ادامه مقایسه گوشی a23 با a32 ابتدا دوربین اصلی و سپس دوربین سلفی این گوشی‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مقایسه دوربین اصلی

این قسمت را با مشخصات a32 شروع می‌کنیم، دوربین اصلی a32 دارای سنسور 64 مگاپیکسلی است که در پشت لنزی 26 میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است، این دوربین از امکانات فوکوس خودکار تشخیص فاز و Quuad Bayer پشتیبانی می‌کند. دوربین اصلی گلکسی a23 دارای سنسور 50 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 است که از قابلیت‌های فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال تصویری (OIS) پشتیبانی می‌کند. 

با مقایسه عکس‌های این دوربین‌ها به این نتیجه می‌رسیم که هر دو گوشی با توجه به بازه قیمتی خود از کیفیت خوب دوربین برخوردار هستند، به طوری که جزئیات به کافی دیده می‌شود و تصاویر همراه با شارپ و کنتراست مطلوب ثبت می‌شوند. اما اگر بخواهیم یکی از این دوگوشی را برنده میدان اعلام کنیم، دوربین a23 سامسونگ شرایط مطلوب‌تری دارد و عکس‌های بهتری را ثبت می‌کند، هرچند این تفاوت چندان زیاد نیست اما اگر از ان دسته افرادی هستید که به دوربین گوشی خود خیلی اهمیت میدهید، پیشنهاد ما به شما گوشی a23 است.

مقایسه گوشی a32 با a23 از لحاظ دوربین سلفی

دوربین سلفی گلکسی a23 از یک سنسور 8 مگاپیکسلی برخوردار است، در حالی که دوربین سلفی a32  به دلیل برخورداری از یک سنسور 20 مگاپیکسلی، جزئیات را بهتر به نمایش درمی‌آورد، شارپنس بهتری دارد و رنج دینامیکی وسیع‌تری دارد. بنابراین در مقایسه گوشی a23 با a32 در زمینه دوربین‌های سلفی باید بگوییم که گلکسی a32 با اختلاف کم در وضعیت مطلوب‌تری قرار می‌گیرد.

نتیجه‌گیری

گوشی‌های گلکسی a23 و a32 تقریباً در یک رنج قیمتی نزدیک به هم در بازار عرضه می‌شوند، (نسخه‌های 128 گیگابایت حافظه داخلی و 6 گیگابایت رم دقیقاً قیمت مشابهی دارند)؛ بنابراین ممکن است تصمیم‌گیری برای انتخاب و خرید برای شما اندکی مشکل باشد. با مقایسه گوشی a32 با a23  که در این مطلب به طور دقیق به آن پرداختیم، متوجه می‌شویم که انتخاب یکی از این دو گوشی به نیازهای کاربر و اولویت‌های او بستگی دارد، به عنوان مثال اگر نمایشگر، دوربین سلفی قوی‌تر و ارگونومی مناسب‌تر برای شما اهمیت دارد، پیشنهاد ما گلکسی a32 است.

در مقابل برای آن دسته از افرادی که به دوربین اصلی اهمیت می‌دهند، یا سرعت شارژ و سخت افزار قوی‌تر برایشان در اولویت است، گوشی a23 می‌تواند گزینه مناسب‌تری باشد.