محصولات مرتبط
شرکت نوکیا پس از اتفاقاتی که چند سال پیش برایش اتفاق افتاد و نتوانست هم پای دیگر رقبا همچون اپل و سامسونگ پیش برود، در این چند سال اخیر تلاش کرده تا با ارائه یکسری مدل های مقرون به صرفه و میان رده دوباره شانس خود را امتحان کند. گوشی نوکیا c30 یکی از مدل هایی است که اخیرا توسط این شرکت صاحب نام فنلاندی ارائه شده است. با توجه به بالا رفتن قیمت ارز در کشور و کاهش توان خرید کاربران، قیمت موبایل نیز بالا رفته است در این بین گوشی های مقرون به صرفه طرفداران و خریداران بسیاری پیدا کرده اند.
گوشی نوکیا C30 در تاریخ 12 اکتبر 2021 در بازارهای جهانی عرضه گردید. قیمت نوکیا C30 در زمان عرضه حدود 100 دلار بوده است. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی و بررسی مشخصات گوشی نوکیا c30 بپردازیم.
طراحی و ساخت
با توجه به مقرون به صرفه بودن گوشی نوکیا c30 و انتظاری که از محصولات اقتصادی داریم، جنس بدنه این گوشی نوکیا نیز پلاستیکی می باشد. یکی از نکات مثبتی که در اولین نگاه بدان بر خواهید خورد، جدا شدن قاب پشتی نوکیا C30 است. نکته دیگری که باید بدان اشاره کرد، قرار گرفتن خشاب سیم کارت و محل قرارگیری رم میکرو در زیر قاب دستگاه می باشد که شما را به یاد اولین مدل های گوشی هوشمند خواهد انداخت. اندازه این محصول 177.7 در 79.1 در 9.9 میلیمتر بوده و دارای وزنی 237 گرمی می باشد. نکته ای که در زمینه ابعاد گوشی باید بدان توجه کنید این است که این مدل ابعاد بزرگی دارد و کنترل و انجام کارها با یک دست کمی دشوار خواهد بود.
یکی از نکات مثبت گوشی نوکیا C30 که در طراحی آن لحاظ شده پشتیبانی از دو سیم کارت به همراه پشتیبانی از کارت حافظه جانبی می باشد. طراحی نوکیا C30 کاملا مینیمالیستی بوده و مشخصه طراحی خاصی در این مدل ارائه نشده است. صفحه نمایش گوشی کاملا تخت بوده و دارای حاشیه های بزرگی می باشد که در نگاه اول کمی به ذوق کاربر خواهد زد. در حاشیه پایین که بزرگترین حاشیه گوشی نیز می باشد آرم شرکت نوکیا به صورت براق طراحی و قرار داده شده است. در حاشیه بالا شاهد ناچی قطره ای هستیم که سنسور سلفی را در خود جای داده است. بالای ناچ قطره ای فوق بلندگویی برای تماس ها قرار گرفته است.
در فریم سمت راست دکمه های تنظیم صدا و پاور را شاهد هستیم. در پایین دستگاه درگاه USB Type-C تعبیه شده و در بالای گوشی شاهد قرارگیری ورودی جک 3.5 میلیمتری صدا هستیم. در پنل پشتی برآمدگی دایره شکل کوچکی وجود دارد که ماژول دوربین اصلی را در خود جای داده و در کنار برآمدگی فوق فلشی LED قرار گرفته تا در محیط های کم نور و تاریک به کمک دوربین دستگاه آمده تا تصاویر مناسبی را بتواند ثبت کند.
در زیر برآمدگی ماژول دوربین سنسور حسگر اثر انگشت درون فرورفتگی دایره شکل کوچکی جای گرفته است. همانند دیگر مدل های نوکیا در وسط پنل پشتی و به صورت عمودی نام شرکت نوکیا درج شده است. سطح بدنه گوشی دارای خطوط موربی است که سبب می شود تا گوشی به راحتی در دست قرار بگیرد و از دست کاربر سر نخورد. در پایین پنل پشتی نیز دیگر بلندگوی دستگاه که زیر سوراخی کوچک و استوانه ای شکل تعبیه شده است، خودنمایی می کند.
صفحه نمایش
صفحه نمایش بکار رفته در نوکیا C30 از نوع IPS lCD می باشد. اندازه این نمایشگر 6.82 اینچ بوده و نسبت صفحه به بدنه در این گوشی 79.9 درصد است که نسبت فوق نشان دهنده بزرگ بودن حاشیه های دور نمایشگر می باشد. رزولوشن این صفحه نمایش 720 در 1600 بوده و از نسبت تصویر 20:9 پشتیبانی می کند. با توجه به قیمت نوکیا C30 استفاده از نمایشگر فوق امری عادی به نظر می رسد اما اگر قصد خرید نوکیا C30 برای بازی یا فیلم دیدن را دارید توصیه ما بررسی دیگر محصولات هم رده می باشد.
نرم افزار و سخت افزار
شرکت نوکیا با توجه به اقتصادی بودن گوشی نوکیا C30 از نسخه اندروید 11 که به نسخه Go معروف می باشد، استفاده کرده است. این نسخه که برای استفاده گوشی های مقرون به صرفه طراحی شده از ظرفیت حافظه رم 512 مگابایت نیز پشتیبانی می کند. در این نسخه برخی از خصوصیات جانبی اندروید از دسترس خارج شده است.
اندروید Go در قبال پردازشهای کم اهمیت نسبت به اندروید معمولی بسیار سختگیرانهتر عمل میکند. این پردازشها شامل هر چیزی میشود که در پس زمینه در حال اجرا باشد و به پردازشهای سیستم عامل اندروید مربوط نباشد. سیستم عامل اندروید گو که به وسیله حذف برخی از خصوصیات غیرضروری کم حجم شده است، از خصوصیت مدیریت خودکار حافظه داخلی نیز بهرهمند است تا هر چه بیشتر با مشکل کمبود فضای ذخیرهسازی مقابله کند.
در بخش پردازش ها، چیپست Unisoc SC9863A که با فناوری 28 نانومتری توسعه پیدا کرده، وظیفه اجرای تمامی پردازش های سیستم را بر عهده دارد. این چیپست از پردازنده هشت هسته ای مرکزی به همراه پردازنده گرافیکی IMG8322 بهره می برد. پردازنده هشت هسته ای شامل چهار هسته 1.6 گیگاهرتزی Cortex-A55 و چهار هسته 1.2 گیگاهرتزی Cortex-A55 می باشد. با توجه به قیمت نوکیا C30 در زمینه پردازش های محوله نباید انتظار چندانی از این مدل داشت زیرا نوکیا C30 برای انجام فعالیت های روزمره و معمولی طراحی شده است. پس اجرای بازی های سنگین و انجام چند وظیفگی انتظار بیجایی از این مدل خواهد بود.
بررسی دوربین
همان طور که قبلا نیز بیان شد ماژول دوربین اصلی در پنل پشتی قرار گرفته و از دو سنسور تشکیل شده است. سنسور اصلی از نوع عریض بوده و 13 مگاپیکسلی می باشد. سنسور دوم ماژول دوربین اصلی از نوع تشخیص عمق بوده و 2 مگاپیکسلی می باشد. کیفیت فیلمبرداری این ماژول 1080 پیکسل بوده و با نرخ 30 فریم بر ثانیه عمل فیلمبرداری را انجام می دهد. در کنار ماژول فوق از فلشی LED استفاده شده که در محیط های کم نور و تاریک به کمک ماژول دوربین اصلی می آید تا تصاویر مناسبی را ثبت کند.
در پنل جلویی سنسور سلفی تعبیه شده که 5 مگاپیکسلی می باشد. کیفیت تصاویر ثبت شده توسط سنسور های فوق برای این رنج قیمت مناسب ارزیابی می شود اما نباید فراموش کرد که انتظار بالایی از سنسورهای فوق نداشته باشیم.
بررسی باتری
در آخرین بخش این مقاله به بررسی باتری بکار رفته در گوشی نوکیا C30 می پردازیم. یکی از نقاط قوت هر گوشی مقرون به صرفه ای، باتری بکار رفته در آن می باشد که در این محصول نیز این امر صدق می کند. باتری لیتیوم پلیمری دستگاه دارای ظرفیتی 6000 میلی آمپری می باشد. ظرفیت فوق قطعا یک مزیت برای این گوشی محسوب می شود و قادر است به راحتی یک روز کاری پر فعالیت را پشتیبانی کند.
نتیجه گیری
گوشی نوکیا C30 با دارا بودن صفحه نمایش IPS LCD بزرگ و چیپست نه چندان قدرتمند Unisoc SC9863A به همراه باتری 6000 میلی آمپری را می توان به تمام معنا یک گوشی مقرون به صرفه نامید. اگر قصد خرید نوکیا C30 را دارید توصیه ما خرید از فروشگاه اینترنتی همه چی آنلاین می باشد.
مزایا
- باتری قدرتمند
- صفحه نمایش بزرگ
معایب
- دوربین ضعیف
- عملکرد چیپست ضعیف است
- زمان شارژ طولانی
دیدگاه خود را بنویسید