پاور بانک
زمانی که به پریز برق دسترسی ندارید، خالی شدن شارژ گوشی موبایلتان می تواند استرس خیلی زیادی به شما وارد کند اما خوشبختانه امروزه باتری های جایگزین و پاور بانک ها در اندازه ها و ابعاد مختلفی به بازار عرضه می شوند. برخی از این پاور بانک ها قابلیت هایی مثل شارژ سریع، شارژ بیسیم، کابل داخلی، آداپتور برق AC و چراغ قوه LED دارند و با استفاده از برخی مدل ها حتی می توانید باتری ماشین خودتان را هم شارژ کنید. در صورتی که قصد خرید پاور بانک را دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. ما در این مقاله تمامی نکات ضروری برای خرید این لوازم جانبی یا شارژر همراه را آموزش می دهیم و کمک می کنیم که بسته به نیازهای خودتان بهترین دستگاه ممکن را خریداری کنید.
دستگاه های قابل شارژ با پاور بانک
با استفاده از پاور بانک شما می توانید تقریبا هر دستگاهی را از گوشی موبایل و تبلت گرفته تا لپ تاپ و کنسول های بازی قابل حمل را شارژ کنید. با این وجود پاور بانک ها به صورت اختصاصی برای دستگاه های قابل حمل مثل موبایل و تبلت طراحی شده اند و می توانند گوشی موبایل شما را چند بار شارژ کنند. همچنین برخی از مدل ها نیز وجود دارند که می توانند چندین دستگاه مختلف را به صورت همزمان شارژ کنند. امکان شارژ تبلت، اسپیکر، هدفون و دوربین نیز از دیگر قابلیت های این محصولات به شمار می رود. بسته به قیمت پاور بانک موردنظر برخی مدل ها می توانند لپ تاپ شما را شارژ کنند اما فقط در صورتی که در موقعیت های اضطراری قرار گرفتید از این روش استفاده کنید زیرا هیچ لوازم جانبی نمی تواند جایگزین شارژر لپ تاپ شما شود.
ظرفیت مناسب برای خرید پاور بانک
ظرفیت این محصولات براساس میلی آمپر ساعت (mAh) نمایش داده می شود و نشان دهنده توانایی شارژ محصول موردنظر است. هرچقدر که این عدد بیشتر باشد، دفعات بیشتری شما می توانید گوشی خودتان را با استفاده از آن شارژ کنید و هرچقدر که ظرفیت محصول موردنظر کمتر باشد، شارژ آن نیز زودتر تمام خواهد شد. در زمان خرید پاور بانک به دنبال محصولاتی بگردید که ظرفیت آن ها حداقل دوبرابر ظرفیت باتری گوشی شما باشد؛ به این ترتیب می توانید تا دو روز پیاپی از آن استفاده کنید. اکثر این لوازم ظرفیتی بین ۳ هزار تا ۲۰ هزار میلی آمپر ساعت دارند. اگر حداقل ظرفیت باتری یک گوشی را 3 هزار میلی آمپر در نظر بگیریم، با شارژر ۱۰ هزار میلی آمپر ساعتی می توانید آن را سه بار شارژ کنید. البته علاوه بر ظرفیت پاور بانک باید هنگام خرید به قیمت پاور بانک مورد نظر هم توجه کنید.
ابعاد و وزن پاور بانک
ابعاد و وزن پاور بانک بسته به ظرفیت آن افزایش خواهد یافت؛ با وجود اینکه یک پاور بانک ۲۰ هزار میلی آمپر ممکن است گزینه مناسبی برای شما به نظر برسد اما ابعاد و وزن آن خیلی بیشتر از چیزی است که هر روز می توانید حمل کنید. اگر می خواهید فقط در طول روز گوشی خودتان را شارژ کنید، به دنبال مدل هایی با ظرفیت ۶ هزار تا ۱۰ هزار میلی آمپر ساعت بگردید زیرا این مدل ها ابعاد نسبتا کوچکی دارند و وزن آن ها نیز کمتر است. اما اگر می خواهید در کوه نوردی های چند روزه گوشی خودتان را شارژ کنید و قیمت پاور بانک هم خیلی برای شما مهم نیست، بهتر است مدل هایی انتخاب کنید که ظرفیت بیشتری دارند.
مدل و شکل ظاهری پاور بانک
در صورتی که قرار است پاور بانک را همیشه داخل کیف خودتان نگه داری کنید این موضوع خیلی مهم نیست. اما برای افرادی که قصد دارند محصول خریداری شده را داخل جیب خودشان بگذارند مدل و شکل ظاهری این محصول از اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود. مدل هایی که ابعاد عجیب و غریبی دارند مطمئنا بهترین گزینه برای جیب شما نیستند. پس اگر خیلی اهل کیف و کوله پشتی نیستید و می خواهید محصول موردنظر را اکثر مواقع داخل جیب خودتان قرار دهید، به دنبال پاور بانک هایی بگردید که ابعاد و شکل ظاهری آن ها شبیه به یک گوشی موبایل است.
پورت های ورودی و خروجی پاور بانک
نوع پورت و یا پورت هایی که بر روی پاور بانک مدنظر شما قرار دارد تعیین کننده نوع دستگاه هایی است که می توانید با آن محصول مورد نظرتان را شارژ کنید. همچنین این موضوع تاثیر مستقیمی بر روی سرعت شارژ دستگاه مدنظر شما دارد. به صورت استاندارد اکثر پاور بانک ها از یک پورت USB-A برای شارژ کردن باتری و همچنین شارژ کردن دستگاه شما استفاده می کنند. یعنی ورودی و خروجی این مدل ها یکی است اما در سال های اخیر اکثر گوشی ها، تبلت ها و لپ تاپ ها از استاندارد USB-C استفاده می کنند و به همین دلیل بر روی اکثر پاور بانک های موجود در بازار علاوه بر پورت USB-A یک عدد پورت USB-C نیز وجود دارد.
پورت های USB-C از برخی پروتکل های شارژ سریع مورد استفاده در تبلت ها و گوشی های امروزی پشتیبانی می کنند. در اکثر پاور بانک های امروزی نیز از پورت USB-C به عنوان ورودی و هم به عنوان خروجی استفاده می شود اما ممکن است بسته به قیمت پاور بانک موردنظر، پورت USB-C فقط به عنوان ورودی کاربرد داشته باشد. لایتنینگ هم تکنولوژی اختصاصی اپل است و در گذشته پیدا کردن مدل هایی با پورت شارژ لایتنینگ تقریبا غیرممکن بود اما امروزه لوازم جانبی متنوعی برای کاربران آیفون عرضه شده است که امکان پشتیبانی از پورت لایتنینگ را هم دارند. در نظر داشته باشید که این موارد باعث میشوند قیمت پاور بانک موردنظر هم کمی بیشتر شود.
پاور بانک با پشتیبانی از شارژ سریع
یکی از فاکتورهای مهم دیگری هم که در زمان خرید پاور بانک باید به آن توجه کنید سرعت شارژ مدل موردنظر است. خروجی پاور بانک با آمپر و ولتاژ اندازه گیری می شود؛ آمپر یا جریان، مقدار برقی است که از پاور بانک به گوشی موردنظر شما انتقال پیدا می کند و ولتاژ هم مقدار انرژی پتانسیلی آن است. برای اینکه مدل موردنظر بتواند دستگاه شما را در مدت زمان سریعتری شارژ کند باید آمپر یا ولتاژ بالاتری داشته باشد و بتواند انرژی را در مدت زمان خیلی کوتاه تری به آن منتقل کند.
اساسا برای اینکه بتوانید از تکنولوژی شارژ سریع استفاده کنید به سه مورد نیاز دارید: گوشی یا تبلتی که حداقل یکی از تکنولوژی های شارژ سریع را پشتیبانی کند، به علاوه باتری و کابلی که از همان استاندارد استفاده کند. در صورتی که یکی از این سه مورد وجود نداشته باشد شما نمی توانید گوشی خودتان را با سریعترین سرعت ممکن شارژ کنید. گوشی شما فقط مقدار برقی را دریافت می کند که در مدار شارژ آن مشخص شده است. بنابراین اگر برای مثال گوشی شما دارای یک باتری 5v/1a است هرچقدر هم که شارژر و پاور بانک مورد استفاده سریع باشد باز هم گوشی شما فقط با این سرعت شارژ می شود.
دو استاندارد شارژ سریع که ممکن است در دنیای واقعی با آن ها مواجه شوید عبارتند از USB Power Delivery و Qualcomm Quick Charge. تکنولوژی USB Power Delivery پروتکل نسبتا جدیدی است که از طریق آن دستگاه ها می توانند از سریع ترین سرعت شارژ موجود بهره ببرند. همچنین از طریق این تکنولوژی امکان انتقال برق از دو مسیر مختلف نیز وجود خواهد داشت. فناوری Quick Charge با افزایش ولتاژ شارژر امکان شارژ سریع را برای شما فراهم می کند. با استفاده از این تکنولوژی می توانید در مدت نیم ساعت باتری دستگاه موردنظر خودتان را تا ۵۰ درصد شارژ کنید. در صورتی که عجله داشته باشید این نوع شارژر می تواند در سریع ترین زمان ممکن نیاز شما را برطرف کند. به همین خاطر اگر قیمت پاور بانک موضوع مهمی برای شما نیست پیشنهاد ما به شما خرید پاور بانک هایی است که از شارژ سریع پشتیبانی می کند.
بهترین پاور بانک
شیائومی PB100LZM با ظرفیت ۱۰ هزار میلی آمپر
این مدل یکی از بهترین پاور بانک های دنیا است که دارای دو عدد پورت خروجی USB-A می باشد و می تواند با استفاده از آن همزمان دو عدد دستگاه مختلف را شارژ کنید. ماکزیمم آمپر و ولتاژ شیائومی PB100LZM به ترتیب ۳ و ۵.۱ می باشد. دو عدد درگاه USB-C و micro USB هم روی این دستگاه قرار دارد که با استفاده از آن ها می توانید با حداکثر توان ۱۰ ولت پاور بانک خودتان را شارژ کنید. متاسفانه در این محصول خبری از شارژ سریع نیست اما محافظت در برابر ولتاژ پایین، اتصال کوتاه، شارژ ایمن، کنترل هوشمند ولتاژ ورودی و خروجی از قابلیت های جانبی این پاور بانک شیائومی به شمار می روند. محصولات پیش رو در برابر برخی ضربات مقاومت کافی را دارد و با استفاده از نشانگر LED نیز از میزان شارژ آن مطلع خواهید شد.
شیائومی PLM12ZM با ظرفیت ۱۰ هزار میلی آمپر
این محصول هم یکی دیگر از بهترین پاور بانک هایی است که توسط شیائومی به بازار عرضه می شود و با استفاده از آن می توانید گوشی موبایل، تبلت یا هدفون بیسیم خودتان را تا چندین بار شارژ کنید. دو عدد خروجی USB-A و USB-C روی این محصول قرار دارد که خروجی آن ها ۲.۴ و ۳ آمپر است. همچنین هر دو پورت در کنار یکدیگر می توانند تا ۱۸ وات جریان خروجی را برای شما تامین کنند. برای شارژ سریع نیز این پاور بانک از تکنولوژی Quick Charge 3 پشتیبانی می کند و می توانید دستگاه های خودتان را در کوتاه ترین مدت زمان ممکن شارژ کنید.
انرجایزر UE10004QC با ظرفیت ۱۰ هزار میلی آمپر
انرجایزر یکی از بهترین تولید کننده های پاور بانک و باتری همراه در سطح دنیا است و محصول پیش رو هم از این قاعده مستثنی نیست. این پاور بانک ابعاد بسیار کوچکی دارد و شما می توانید به راحتی آن را جابجا کنید. با استفاده از خروجی USB-C دستگاه که به صورت کابلی طراحی شده است نیز می توانید بدون نیاز به هرگونه شارژر دیگری گوشی خودتان را شارژ کنید. بر روی این دستگاه دو عدد خروجی قرار دارد که توان یکی از آن ها ۱۰ وات و توان دیگری ۱۸ وات است و می تواند به صورت همزمان گوشی های شما را شارژ کنند. ورودی شارژر همراه انرجایزر UE10004QC هم از نوع USB-C است و از ولتاژ ۱۰ وات پشتیبانی می کند. محافظت در برابر شارژ بیش از حد، اتصال کوتاه و افزایش ولتاژ و مهم تر از همه Quick Charge 3 نیز از دیگر ویژگی های این محصول هستند.
روموس WSL10
در صورتی که قابلیت شارژ بیسیم برای شما مهم است بهترین گزینه ای که می توانید تهیه کنید، مدل روموس WSL10 است. با استفاده از این محصول شما می توانید به صورت همزمان ۳ دستگاه مختلف را شارژ کنید. علاوه بر شارژ بیسیم، پورت های USB-A و USB-C نیز از دیگر روش های شارژ این پاور بانک به شمار می روند. برای شارژ پاور بانک و دستگاه های موردنظر خودتان شما می توانید از قابلیت شارژ سریع ۱۸ وات استفاده کنید. در صورت استفاده از این تکنولوژی می توانید پاور بانک را فقط در مدت ۳.۵ ساعت به صورت کامل شارژ کنید که مدت زمان فوق العاده کوتاهی است.
راوپاور RP-PB172 با ظرفیت ۲۰ هزار میلی آمپر
راوپاور نیز یکی دیگر از بهترین تولیدکننده های پاور بانک دنیا است که محصولات جذاب و با دوامی را به بازار عرضه می کند. پاور بانک پیش رو دارای دو عدد پورت خروجی USB-A و یک عدد USB-C است. این دستگاه بر روی تمام پورت های خودش از تکنولوژی های QC 3.0 ،PD و iSmart پشتیبانی می کند و خروجی جریان آن نیز ۳ آمپر می باشد. ورودی این دستگاه یک عدد پورت micro USB و یک عدد پورت لایتنینگ با توان ۱۵ وات است که می تواند دستگاه را در مدت زمان خیلی کوتاهی شارژ کند.
روموس سنس +8P با ظرفیت ۳۰ هزار میلی آمپر
ظرفیت شارژ این محصول که یکی از بهترین پاور بانک های روموس است، خیلی زیاد است و می توانید مدت زمان زیادی که خارج از منزل هستید یا به شارژر دسترسی ندارید از آن برای شارژ دستگاه های خودتان استفاده کنید. محصول پیش رو بهترین مدل برای استفاده در سفر و طبیعت گردی است و دارای دو عدد درگاه خروجی و یک عدد درگاه ورودی/خروجی است. با استفاده از این محصول شما می توانید تا سه دستگاه را به صورت همزمان شارژ کنید اما در این حالت شدت جریان کاهش می یابد و نمی توانید از قابلیت شارژ سریع آن استفاده کنید. با پشتیبانی از شارژ سریع ۱۸ وات نیز می توانید در مدت زمان کوتاهی پاور بانک را شارژ کنید. همچنین از طریق صفحه نمایش LCD هم میزان شارژ پاور بانک به شما نمایش داده می شود.
سخن نهایی
پاور بانک دستگاهی است که با استفاده از آن می توانید زمان هایی که به پریز برق یا شارژر دسترسی ندارید، گوشی و وسایل دیگر خودتان را با آن شارژ کنید. این محصول در ظرفیت های مختلفی عرضه می شود و بسته به ظرفیتی که دارد ابعاد و اندازه آن ها نیز ممکن است افزایش یابد. در صورتی که به یک شارژر نیاز دارید تا در طول روز گوشی خودتان را شارژ کنید بهتر است به سراغ مدل هایی بروید که گنجایش کمتری دارند اما اگر قرار است تا چند روز از خانه دور باشید، پاور بانک هایی با ظرفیت بالاتر گزینه مناسب تری برای شما محسوب می شوند. محصولاتی که در این مطلب معرفی شدند، برخی از بهترین پاور بانک های موجود در بازار ایران هستند و می توانند تمام نیازهای شما را برطرف کنند.